ИСКАШ ДА ЗНАЕШ НЕЩО?

ИСКАШ ДА ЗНАЕШ НЕЩО?

За какво е твоят въпрос?
Тези въпроси са често задавани и има вероятност и твоят въпрос да е сред тях. Просто потърси отговора.

 • ОБЩИ

  1. Защо съставките са изписани на английски?

   Списъкът със съставки дава възможност на хората с алергии да проверят дали някой продукт съдържа съставка, към която те имат непоносимост. Нужно е съставките да са изписани на универсален език, навсякъде по света. 

   Поради тази причина Международен комитет създава номенклатура, задължителна за спазване от всички производители на козметични продукти (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients/ Международна номенклатура за козметични съставки). Ако имате още въпроси за конкретна съставка, можете да ни пишете. Ще се радваме да ви предоставим още информация.

  2. Как се тества толерантността към продуктите на NIVEA MEN?

   Поносимостта от кожата на нашите продукти се тества внимателно, преди да бъдат пуснати на пазара. Тези тестове се провеждат както в нашия изследователски отдел, така и от независими изследователски институти. Все пак, не може напълно да се изключат случаи на непоносимост, породени от индивидуална свръхчувствителност към някоя от съставките.

  3. Продукти без алкохол: Наистина ли така обозначените продукти не съдържат алкохол, дори и ако в състава им е изброен например cetyl alcohol?

   В химията има група вещества с общото название „алкохоли”. Физичните им състояния варират от твърдо до течно и самите вещества имат различни свойства. Когато на опаковката на даден продукт пише, че не съдържа алкохол, това се отнася за етиловия алкохол, който е в състава на алкохолните напитки.  В козметичните продукти етиловият алкохол има освежаващо и ободряващо действие. В списъка със съставките на продуктите етиловият алкохол е означен като 'alcohol' или 'alcohol denat.' Други видове алкохоли (aliphatic alcohols), като например цетеарил или ланолин (cetearyl alcohol or lanolin alcohol) са твърди вещества. Те се използват като емулгиращи агенти с подхранващи свойства, чрез които се постига желаната плътност на продукта.

  4. Какво е съдържанието на вода в кремовете/лосионите?

   Водното съдържание във всички емулсии на пазара (без значение кой е производителят) е между 70% и 90%. Най-новите научни изследвания показват, че хидратиращият ефект намалява дразненето на чувствителната кожа. Водното съдържание на кремовете NIVEA е 70%. Те са емулсия вода в масло. Кремовете NIVEA са известни от векове, благодарение на отличната им поносимост от кожата и подхранващите им свойства.

 • БРЪСНЕНЕ

  1. Кое е по-добре: мокро или сухо?

   Зависи от състоянието на кожата и от навиците ви (например, сухото бръснене се препоръчва при хора, страдащи от хронично акне). Предимството на мокрото бръснене е дълбочината, а на сухото – удобството и бързината. И в двата случая трябва да помогнете на кожата си да се възстанови бързо след бръснене, като използвате подходящ афтършейв: например обогатен с хидратанти и витамини. За мокро и сухо бръснене в едно, използвайте системата на Филипс (Philips Moisturising Shaving System) – електрическа самобръсначка с вграден продукт за грижа за кожата от NIVEA MEN.

  2. А ако се порежа?

   Студената вода обикновено е достатъчна, за да спрете кървенето от леки порязвания. При по-силно кървене използвайте антибактериален или кръвоспиращ стик (можете да намерите в аптеките).

  3. Кожата ми винаги е раздразнена след бръснене и се появяват червени пъпчици. Защо?

   Това може да е причинено от много неща:
   ако се бръснете срещу посоката на растеж на косъма;
   ако натискате твърде много;
   ако използвате силно ароматизирани продукти за бръснене, които съдържат алкохол;
   ако търкате лицето си с хавлиена кърпа след бръснене, вместо да го попиете с потупващи движения;
   ако изскубвате космите при бръснене с електрическа самобръсначка (това често се случва и при по-ниска скорост).

   Ако проблемът продължи, трябва да се консултирате с дерматолог.

  4. Често космите ми растат подкожно. Защо се получава това и как да го избегна?

   Подкожните косми по лицето често се дължат на неправилно бръснене.

   Правило номер 1 при мокро бръснене: Никога не бръснете по посока, обратна на растежа на косъма. Ако бръснете във всички посоки, това бързо издърпва косъма навън, като причинява ненужен стрес за кожата и понякога възпаление. По-грубата кожа затруднява поникването на космите – те остават под повърхността й и започват да растат навътре. Съвет: Редовната ексфолиация премахва мъртвите кожни клетки. И накрая, ако кожата ви е в изключително лошо състояние, това може да увреди космените фоликули и да промени посоката на растеж на косъма, като той започва да расте под кожата, успоредно на повърхността й. Подкожните косми на лицето често могат да бъдат премахнати с пинцети (внимателно!) – но само ако зоната около косъма не се е зачервила. Ако това се случи – консултирайте се с дерматолог.

  5. Каква е разликата между гел, пяна и крем за бръснене?

   Изборът на продукт за бръснене е въпрос на личен вкус.

   Предимството на пяната за бръснене е, че се използва бързо и веднага след изпръскването й от тубата. Гелът за бръснене, от друга страна, се изпръсква в ръката, без да е необходимо да разклащате тубата. Когато разтъркате между пръстите си, от малко количество гел се получава голямо количество пяна.

   Кремът за бръснене е класика, но при него е необходима четка – пяната се образува с кръгообразни движения на четката по лицето, намазано с крем.

 • СЛЕД БРЪСНЕНЕ

  1. Предлага ли NIVEA MEN продукти за след бръснене без алкохол?

   Да! Има серия NIVEA MEN Sensitive, специално за чувствителна кожа (бяла опаковка).

  2. Може ли да не използвам афтършейв?

   Ако се налага – но афтършейвът придава завършек на бръсненето. Ежедневното бръснене стресира кожата на лицето, но ако използвате подходящ афтършейв (например подхранващ), това може да се компенсира. Подхранващите продукти за след бръснене на NIVEA MEN доставят на кожата липиди и се грижат за нея, като я правят по-гладка след бръснене, а витамините и провитамините я защитават и подпомагат процеса на регенерация.

  3. Кожата ми е много чувствителна - ако използвам афтършейв след бръснене, направо пламва. Има ли някаква алтернатива за мен?

   Да. Паренето, което усещате, със сигурност се дължи на високото съдържание на етилов алкохол и парфюм във вашия афтършейв. Опитайте да използвате продукт, който не съдържа алкохол и парфюм и така е по-нежен към кожата.

  4. Използвам продукт за след бръснене. Трябва ли да щипе след нанасяне?

   Не, разбира се, че не! Паренето е причинено от алкохола в продукта, който използвате. Тъй като една от най-важните функции на афтършейва е да се грижи за кожата, добре би било да използвате продукти с ниско съдържание или без алкохол. Те не дразнят кожата и осигурват оптимална грижа.

 • ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО

  1. Защо се нуждая от продукти за лице, специално предназначени за мъже?

   Мъжката кожа на лицето се различава от женската по много неща: тя е до 30% по-дебела и съдържа по-плътна мрежа от мастна тъкан , наречения субкутис. Задържа повече вода от женската кожа, което я прави по-стегната и опъната. Губи по-малко влага и затова е по-устойчива към образуване на бръчки. Мъжката кожа е по-мазна, затова младите мъже са по-склонни към образуване на черни точки и акне. Грижата в четири стъпки, разработена от изследователския екип на NIVEA MEN, отговаря на тези специфични потребности.

  2. Какво е Q10?

   Q10 е естествен за кожата коензим, който доставя енергия на клетките. Трескавият ритъм на модерното ежедневие, стресът и други неблагоприятни влияния на околната среда повишават нуждата на кожата от Q10. Кремът на NIVEA MEN с Q10 доставя на кожата жизненоважния коензим, като й позволява да се възстанови в дълбочина.

  3. Трябва ли да използвам различни продукти през лятото и през зимата?

   Ниската температура и въздухът в отоплени помещения изсушават кожата. Тъй като нуждата от влага на кожата се повишава през зимата, се препоръчват по-мазни кремове, които не само хидратират кожата, но и й помагат да задържи влагата за по-дълго. Освен това можете да използвате продукти с по-нисък слънцезащитен фактор. Употребата на по-мазен нощен крем също е препоръчителна през зимата.

  4. Защо се образуват тъмни кръгове и торбички под очите и може ли крем да помогне?

   Тъмните кръгове и торбичките под очите могат да бъдат причинени от липса на сън или нездравословен начин на живот. Микроциркулацията в зоната около очите е много слаба, което може да доведе до забавяне на дренажа на метаболитните отпадъци. Липсата на сън и приемът на алкохол могат да причинят подобни разстройства, които се проявяват като подпухналост. За да се справят с веществата, които не могат да бъдат разградени, артериите се разширяват. Тъй като кожата под очите е много тънка (около 0.5мм, в сравнение с 2мм в другите части на лицето), артериите в тази област са видими като тъмно оцветяване. Масажирането с охлаждащ крем около очите може видимо да намали тъмните кръгове и торбичките.

 • ЗА УЕБСАЙТА

  1. Защо не мога да открия слънцезащитните продукти и лосионите за тяло?

   На сайта NIVEAMEN.bg в момента можете да откриете продукти, които са специално разработени за мъже. На www.NIVEA.bg можете да видите всички налични продукти на NIVEA, както за мъже, така и за жени.

  2. Защо няма страница на NIVEA MEN в моята страна?

   NIVEA MEN постоянно работи за осигуряването на сайтове за всички страни. Тъй като в момента работим по този въпрос, се надяваме скоро да има сайт и за вашата страна.

  3. Защо не мога да видя цялото съдържание на страницата? Защо получавам съобщение за липсващ Flash plug-in?

   Както всички съвременни сайтове, и NIVEA MEN използва технология Macromedia Flash за определено съдържание. Ако нямате актуална версия на Flash plug-in, можете да ги намерите безплатно на www.adobe.com.

  4. Не виждам добре текста на екрана- разбъркан е или се появява на странни места.

   Проблемите с вида на текста могат да се дължат на зададени от потребителя настройки на браузъра (например размерът на шрифта може да е твърде голям), или на това, че използвате браузър, за който сайтът NIVEA MEN не е оптимизиран. За най-добри резултати използвайте Internet Explorer 6, Mozilla Firefox 2, Safari 3, Opera 9.5 или по-нови версии на тези браузъри.

  5. Сайтовете на NIVEA MEN използват ли cookies?

   NIVEA MEN използва cookies, за да осигури навигацията и да позволи на потребителите да запазят своите лични настройки и предпочитания. Всички генерирани cookies стават невалидни 6 месеца след отваряне на сайта NIVEA MEN. Можете да ограничите броя cookies като промените настройките на браузъра си.